Energetska efikasnost i obnovljivi izvori
energije


Energetska efikasnost podrazumeva smanjenje potrošnje energije i troškova za utrošenu energiju a odnosi se kako na uređaje i objekte tako i na mere ponašanja

 

Kalkulator za ocenu finansijske opravdanosti ulaganja u povećanje energetske efikasnosti i proizvodnju energije za tržište

Želite da saznate više o energetskoj efikasnosti i korišćenju obnovljivih izvora enegije?
Želite da Vaš postojeći objekat bude energetski efikasniji, da troši manje energije i da troškovi energije budu manji?
Želite da koristite sunce, vetar, biomasu, biogas ili neki drugi obnovljivi izvor energije umesto fosilnih goriva?
Želite da proizvodite enegiju iz obnovljivih izvora za svoje potrebe ili za prodaju?

Tu smo da Vam pomognemo..

Energetska efikasnost objekta se može podići korišćenjem materijala i opreme koji daju dobru izolaciju objekta i spečavaju rasipanje energije koja se troši unutar objekta, bilo za grejanje ili hlađenje. Uštede u energiji mogu da se kreću i do 70% kod pravilno projektovanih i izgrađenih objekata, kao i korišćenjem obnovljivih izvora energije.

Ukoliko o tome malo znate, javite nam se. Naš tim za Vaše potrebe može da uradi sve poslove, od izrade studije opravdanosti i biznis-plana, preko projektovanja objekta i opreme do finansijkog inženjeringa za dobijanje kredita i podsticajnih sredsata za izgradnju.

Naravno, ključna stvar su investiciona sredstva. Da biste znali šta Vas čeka, koliko treba da uložite i kakve efekte da očekujete, mi smo za Vas napravili „Energetski kalkulator“. Takođe, predstavljamo Vam i nekoliko primera analize ulaganja koji su urađeni pomoću kalkulatora.